Naturnarrativer

Kan du lide at skrive? Interesserer du dig for
lyddesign? Er du nysgerrig på naturen? Er du
mellem 16 og 21 år?

Deltag i NaturNarrativer og
skab et værk, hvor tekst og lyd smelter sammen.

Kalder unge til at skabe ord- og lydkunst i naturen! Forfatter Emmy Laura Perez Fjalland og lyddesigner Ingeborg Okkels står i spidsen for et kunstnerisk projekt, hvor Sorøs unge inviteres til at skrive tekster og lave lydkunst om Sorøs natur. Projektet er støttet af Statens Kunstfond og er blevet til i et lokalt samarbejde mellem Sorø Bibliotek og Kongskilde Naturcenter.

I det tidlige forår skal de unge deltagere sammen med Emmy Laura Perez Fjalland og Ingeborg Okkels skrive tekster og lave lydkunst om og til Sorøs natur i landskaberne omkring Kongskilde Naturcenter.

For at deltage skal man være ml. 16-21 år og have lyst til at indgå i en kreativ proces med skrivning, lydoptagelse og ophold i fri natur.

Processen indebærer et intromøde den 3. april, en workshop-weekend den 15.-16. april og en bearbejdningsdag i Sorø den 29. april. Der er tilmelding til projekt NaturNarrativer netop nu! Tilmelding sker ved at skrive til: roseg@soroe.dk senest den 19. marts.

Værd at vide om Kongskilde Naturcenter

Hvad er Kongskilde Naturcenter?

Kongskilde Naturcenter er organiseret som en forening. Foreningen Kongskilde Naturcenter har indgået et partnerskab med Sorø Kommune og Naturstyrelsen Storstrøm og disse tre parter driver sammen Kongskilde Naturcenter.

Naturstyrelsen Storstrøm stiller bygninger og arealer til rådighed, Sorø Kommune bidrager med et økonomisk tilskud til naturcenterets aktiviteter og til driften, og Foreningen Kongskilde Naturcenter fylder rammerne ud med aktiviteter.

Naturcenterets målguppe er meget bred og tæller blandt andet dagtilbud, skoler, lærere, pædagoger, børnefamilier, studerende og andre voksne.


Kongskilde Naturcenter byder på en naturvidenskabelig rejse langs Susåen

Vi kombinerer friluftsliv og naturvidenskab i vores projekt: En Naturvidenskabelig Rejse Langs Susåen. Formålet er at få flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab og komme ud i naturen omkring Susåen.

Kongskilde Naturcenter har fået en bevilling fra Novo Nordisk Fonden og Friluftsrådet til at skabe en oplevelsesrejse langs Susåen. Rejsens destinationer består af basecamps med oplevelser, der skal få flere mellemtrinselever og deres familier ud for at udforske naturens kræfter.


Find rundt i området ved Kongskilde Naturcenter

Kort over området ved Kongskilde Naturcenter

Vil du være en af vores frivillige?

Kom til “Frivillig Formiddag”

Den første tirsdag i hver måned er naturcenteret værter for “Frivillig Formiddag”. Vi mødes over kaffe, te og hjemmebag, hygger, griner, reparerer, istandsætter, fikser, syr gardiner, pakker frø i poser, kløver brænde og meget andet.

I løbet af året hjælper de frivillige med formidling, forløb for skoleklasser og børnehaver, offentlige arrangementer, naturklub og meget andet, og man byder selv ind der, hvor man har tid og lyst til at være med.

Fælles for de frivillige er ønsket om at være med i et meningsfuldt socialt fællesskab, kærlighed til området omkring Tystrup-Bavelse, og ønske om at give deres egen naturglæde videre til andre børn og voksne.

©2022 Kongskilde Naturcenter – der tages forbehold for fejl og ændringer i aktiviteter – webdesign: nisted-bruun.dk


Kongskilde Naturcenter
Skælskørvej 29
4180 Sorø
Parkering på Skælskørvej 34

kontakt@kongskildenaturcenter.dk

CVR 41296615