Friluftsliv i området

Oplev natur og friluftsliv omkring Kongskilde Naturcenter

Der er mange gode faciliteter og muligheder for at dyrke friluftsliv og nyde naturen ved Kongskilde Naturcenter. Herunder kan du læse hvor du kan fange fisk, overnatte, sejle i kano, stege bøffer og meget mere.

Faciliteter ved Kongskilde Naturcenter

Døgnåbne toiletter, vandpost og pusleplads findes i gavlenden af bygningen med udstillingen. Udstillingen og akvariet er åbent kl. 8-18 året rundt og er gratis. Omkring bygningen med udstillingen er der masser af borde og bænke Der er en stor offentlig parkeringsplads Skælskørvej 34 og handicapparkering Skælskørvej 29A. .

Overnatning

Vil du sove i telt? Så kan du overnatte ved bålhytten, på teltpladsen i Frederikskilde Skov eller i området ved Hundesøen, hvor der er fri teltning. Hvis du er til tag over hovedet er der shelterplads med to shelters ved Møllebækken. Shelters og bålhytte kan bookes igennem Naturstyrelsens bookingsystem.

BålhyttenTeltplads ved FrederikskildeHundesøenShelter

Vandring

Der er mange muligheder for at vandre i området ved Kongskilde Naturcenter, men også for at komme videre til andre områder.

Op på bjergetRuten Kongskilde Tystrup søJyderupstienFjernvandrevej E6Kongskilde til GunderslevholmSlots Bjergby til Kongskilde - SjællandsledenVedersøvang til KongskildeKørestolsvenlig sti fra Kongskilde til Tystrup sø

Sejlads

Man kan sejle i kano på Tystrup Sø og videre syd eller nordpå på Susåen. Kanoen skal have nummerplader på. Man kan leje kanoer hos:

Broby KanoudlejningSuså Kano & KajakSuså KanoudlejningSlusehuset

Picnic og bål

Der er en stor bålhytte med bålsted, borde og bænke lige ved den store p plads på Skælskørvej 34. På stranden ved Tystrup Sø er der også bålsteder med rist og bordebænkesæt. Ved Hundesøen er der også et bord-bænkesæt.

Svømmetur

Ved Tystrup Sø er der en dejlig badestrand med sand og lavt vand. Du kan også svømme i Hundesøen, men her bliver der hurtigt dybt.

Fiskeri

Du kan fiske i Hundesøen og den sydlige ende af Mølledammen, med fisketegn og kun med stang. I området omkring Ny Rytterbjerg er der også flere små søer der kan fiskes i. Det er ikke tilladt at fiske i Tystrup Sø ved Frederikskilde Strand.

Værd at vide om Kongskilde Naturcenter

Hvad er Kongskilde Naturcenter?

Kongskilde Naturcenter er organiseret som en forening. Foreningen Kongskilde Naturcenter har indgået et partnerskab med Sorø Kommune og Naturstyrelsen Storstrøm og disse tre parter driver sammen Kongskilde Naturcenter.

Naturstyrelsen Storstrøm stiller bygninger og arealer til rådighed, Sorø Kommune bidrager med et økonomisk tilskud til naturcenterets aktiviteter og til driften, og Foreningen Kongskilde Naturcenter fylder rammerne ud med aktiviteter.

Naturcenterets målguppe er meget bred og tæller blandt andet dagtilbud, skoler, lærere, pædagoger, børnefamilier, studerende og andre voksne.


Kongskilde Naturcenter byder på en naturvidenskabelig rejse langs Susåen

Vi kombinerer friluftsliv og naturvidenskab i vores projekt: En Naturvidenskabelig Rejse Langs Susåen. Formålet er at få flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab og komme ud i naturen omkring Susåen.

Kongskilde Naturcenter har fået en bevilling fra Novo Nordisk Fonden og Friluftsrådet til at skabe en oplevelsesrejse langs Susåen. Rejsens destinationer består af basecamps med oplevelser, der skal få flere mellemtrinselever og deres familier ud for at udforske naturens kræfter.


Find rundt i området ved Kongskilde Naturcenter

Kort over området ved Kongskilde Naturcenter

Vil du være en af vores frivillige?

Kom til “Frivillig Formiddag”

Den første tirsdag i hver måned er naturcenteret værter for “Frivillig Formiddag”. Vi mødes over kaffe, te og hjemmebag, hygger, griner, reparerer, istandsætter, fikser, syr gardiner, pakker frø i poser, kløver brænde og meget andet.

I løbet af året hjælper de frivillige med formidling, forløb for skoleklasser og børnehaver, offentlige arrangementer, naturklub og meget andet, og man byder selv ind der, hvor man har tid og lyst til at være med.

Fælles for de frivillige er ønsket om at være med i et meningsfuldt socialt fællesskab, kærlighed til området omkring Tystrup-Bavelse, og ønske om at give deres egen naturglæde videre til andre børn og voksne.

©2022 Kongskilde Naturcenter – der tages forbehold for fejl og ændringer i aktiviteter – webdesign: nisted-bruun.dk


Kongskilde Naturcenter
Skælskørvej 29
4180 Sorø
Parkering på Skælskørvej 34

kontakt@kongskildenaturcenter.dk

CVR 41296615