Natureventyr i Tamosen - Den Flyvende Juvel

På eventyr i naturen med hele familien

Natureventyr er en gratis app – som gør naturen endnu mere eventyrlig for børnene. Med appen i hånden kan I gå på eventyr – eventyr som er skrevet unikt til børn og på børnevenlige ruter.

Hvert kapitel i eventyrene tager udgangspunkt i de ting som børn kan se, høre og røre ved – og byder på spænding, udfordringer og leg undervejs.

"Den Flyvende Juvel" - i det smukke område Tamosen ved Sorø

De to raske børn Gnist og Spurt har hørt om en flyvende blå juvel og de tager til Tamosen for at få fat på den. Her bliver de sammen med en mystisk kutteklædt kvinde, hvirvlet ind i en vigtig redningsaktion og må gøre alt hvad de kan for at befri den sjældne isfugl.

Eventyret starter her: Suserupvej 14, 4180 Sorø

Længde: 2 km

Vi har også et Natureventyr ved Kongskilde Naturcenter Natureventyr

Udviklet af: Kongskilde Naturcenter og Natureventyr. Støttet af Nordeafonden, Novo Nordisk Fonden, Sorø kommune, Sammen Om Mere Bevægelse, På Sporet af Sydvestsjællands Natur

Værd at vide om Kongskilde Naturcenter

Hvad er Kongskilde Naturcenter?

Kongskilde Naturcenter er organiseret som en forening. Foreningen Kongskilde Naturcenter har indgået et partnerskab med Sorø Kommune og Naturstyrelsen Storstrøm og disse tre parter driver sammen Kongskilde Naturcenter.

Naturstyrelsen Storstrøm stiller bygninger og arealer til rådighed, Sorø Kommune bidrager med et økonomisk tilskud til naturcenterets aktiviteter og til driften, og Foreningen Kongskilde Naturcenter fylder rammerne ud med aktiviteter.

Naturcenterets målguppe er meget bred og tæller blandt andet dagtilbud, skoler, lærere, pædagoger, børnefamilier, studerende og andre voksne.


Kongskilde Naturcenter byder på en naturvidenskabelig rejse langs Susåen

Vi kombinerer friluftsliv og naturvidenskab i vores projekt: En Naturvidenskabelig Rejse Langs Susåen. Formålet er at få flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab og komme ud i naturen omkring Susåen.

Kongskilde Naturcenter har fået en bevilling fra Novo Nordisk Fonden og Friluftsrådet til at skabe en oplevelsesrejse langs Susåen. Rejsens destinationer består af basecamps med oplevelser, der skal få flere mellemtrinselever og deres familier ud for at udforske naturens kræfter.


Find rundt i området ved Kongskilde Naturcenter

Kort over området ved Kongskilde Naturcenter

Vil du være en af vores frivillige?

Kom til “Frivillig Formiddag”

Den første tirsdag i hver måned er naturcenteret værter for “Frivillig Formiddag”. Vi mødes over kaffe, te og hjemmebag, hygger, griner, reparerer, istandsætter, fikser, syr gardiner, pakker frø i poser, kløver brænde og meget andet.

I løbet af året hjælper de frivillige med formidling, forløb for skoleklasser og børnehaver, offentlige arrangementer, naturklub og meget andet, og man byder selv ind der, hvor man har tid og lyst til at være med.

Fælles for de frivillige er ønsket om at være med i et meningsfuldt socialt fællesskab, kærlighed til området omkring Tystrup-Bavelse, og ønske om at give deres egen naturglæde videre til andre børn og voksne.

©2022 Kongskilde Naturcenter – der tages forbehold for fejl og ændringer i aktiviteter – webdesign: nisted-bruun.dk


Kongskilde Naturcenter
Skælskørvej 29
4180 Sorø
Parkering på Skælskørvej 34

kontakt@kongskildenaturcenter.dk

CVR 41296615